Ronneby Heidi

[vc_row css=”.vc_custom_1530010231343{border-width: 30px !important;}”][vc_column][vc_empty_space][vc_empty_space][ultimate_heading main_heading=”Heidi” default_sub_heading=”Kuka olen ja mitä teen?” spacer=”line_with_icon” spacer_position=”bottom” line_height=”1″ icon_type=”custom” icon_img=”13292″ img_width=”48″ line_icon_fixer=”10″ line_width=”300″ spacer_margin=”margin-top:35px;”][/ultimate_heading][vc_single_image image=”13455″ img_size=”800×400″ alignment=”center” css=”.vc_custom_1543926093374{padding-top: 80px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1543926024511{padding-top: 100px !important;padding-right: 100px !important;padding-bottom: 50px !important;padding-left: 100px !important;}”]

Ympäröivä maailma on loputonta luovuuden virtaa – energiaa, josta voi harjaantua poimimaan ne tuokiot, jotka kuvastavat olemassaoloa voimallisimmillaan. Pysäyttämään ne ajankuviksi, muistoiksi ohikiitävistä hetkistä, jotka ovat kaikki yhtä ainutlaatuisia, todellisia ja omalla tavallaan kauniita. Olen parempi vangitsemaan havaitsemaani kuviksi, kuin pysäyttämään ajatuksenjuoksuni sanoiksi. Yritän kuitenkin vuoksenne, koska yrittäminen on askel oivallukseen.

 

Olen Helsingissä majaa pitävä kolmekymppinen freelance-valokuvaaja.

Yllä tulinkin jo kertoneeksi minkä takia valokuvaan. Kuvaaminen tarjoaa minulle tismalleen oikeassa suhteessa teknistä nippelinsäätöä sekä ravintoa estetiikan ja luovuuden nälälleni. Toivon kuvieni puolestaan tarjoavan niiden katselijoille kokemuksia, joiden kautta pääsee (palaamaan) toiseen aikaan, paikkaan ja tunnetilaan.

 

En voisi kuvitella elämääni ilman valokuvausta, niin kauan on kamera kulkenut seuralaisenani. Rakkaasta harrastuksesta on ajan, opiskelun ja intohimon kautta muotoutunut minulle jotain, mitä kutsun osa-aika-ammatiksi. Toinen jalka minulla on akateemisessa maailmassa.

 

Olen asunut kokonaisen kesän laavussa saaressa, liftannut Etelä-Amerikan ympäri rekassa, istunut 10 päivää sanomatta sanaakaan meditaatioretriitillä, työntänyt hajonneen Ladan Venäjältä Mongolian rajan yli, kuvannut hääpotretit sumuisella suolla aamuyöllä…

 

Otan siis ilolla vastaan erikoisemmatkin ehdotukset kuvausideoista. Kuvaan pääasiassa Etelä-Suomen alueella, mutta kysyä kannattaa vaikka maailman ääriin. Mahdollisuudet innostumiselleni ovat korkeat kuin Burj Khalifa.

 

Ai niin, ja miksikö kuvaan häitä?

Niinhän se meni, että jäin ensi kerrasta koukkuun hääkuvauksen moniulotteisuuteen ja ainukertaiseen tunnelataukseen. Tuskin mikään muu valokuvauksen laji ottaa ja antaa yhtä paljon. Samana päivänä minulla on monta eri roolia.

 

Usein tuntuu etuoikeudelta päästä kärpäseksi kattoon ihmisten niinkin henkilökohtaiseen ja tärkeään päivään kuin hääpäivään. Kuvaajana pyrin luovimaan juhlaväen seassa ja hääparin kannoilla mahdollisimman neutraalina ja näkymättömänä luoden tilaa aidoille hetkille. Pyrin läsnäolollani siihen, että ihmiset voivat olla oma itsensä, mikä puolestaan näyttäytyy edullisesti kuvissa. Toki potreteissa ohjeistan kuvattavia lempeydellä ja huumorilla, jotta lopputuloksesta tulee paras mahdollinen.

 

Vaikka otteeni on dokumentaarinen, pyrin kuvauksessani luovuuteen ja taiteellisiinkin ratkaisuihin antaen arvon kaikille päivään sisältyville yksityiskohdille. Jahtaan jatkuvasti täydellistä valoa, joka ohjaa kuvieni sommittelua ja rakentamista.

 

Vaikka rakkaus on ihana asia, kuvaan mielelläni myös muita asioita maan ja taivaan väliltä. Lapsia – varttuneempia, iloja – suruja, pysähtyneisyyttä – liikettä. Suhtaudun valokuvaukseen, kuten maailmaankin, ennakkoluulottomasti ja olen utelias kokeilemaan kaikkea uutta. Luonto tosin ei kyllästytä koskaan ja siellä kuvaamista en vaihda mihinkään.

 

Seuraavaksi haluaisin kuulla sinusta ja suunnitelmistasi. Toivon, että pääsemme yhdessä toteuttamaan unelmiesi kuvia tai kuvia unelmistasi!

 

Valolla,

Heidi

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row]

error: Content is protected !!