Info

MITÄ ON DOKUMENTAARINEN HÄÄKUVAUS?

Perinteisesti dokumentarismi (tai kuvajournalismi) viittaa siihen, että tapahtumat kuvataan aitoina, mahdollisimman objektiivisina, suunnittelemattomina ja sensuroimattomina. Hääkuvauksen kohdalla tällainen genreraja on hälventynyt, sillä pyrkimyksenä on saada tuotettua asiakkaalle mieleenpainuva ja näyttävä tarina heidän ikimuistoisesta päivästään.

Pääsääntöisesti taltioin tilanteita niiden tapahtuessa. Kyyneliä, naurunpurskahduksia, kepposia, pieniä (tai suuria) hetkiä, joita hääpari tai vieraat eivät juhlan aikana välttämättä ole edes ehtineet huomaamaan. Estetiikan nimissä saatan kuitenkin ehdottaa pieniä muutoksia, tiettyjä kuvakulmia tai pyytää siirtymään sopivampaan valoon.

Suuret määrät poseerattuja yhteiskuvia tai muita lavastettuja tilanteita eivät siis kuulu dokumentaristina repertuaariini. Haluan, että hääpari voi nauttia päivästään ja kokea sitä täysillä, ja jälkeenpäin palata päivän tunnelmaan kuvien kautta.

VISUAALINEN TYYLINI

Tutustuttehan tyyliini (kerron siitä lisää täällä) ja aiempaan hääkuvamateriaaliini ennen kuvauksen varaamista. Kuvaan ja editoin itselleni luonnollisella otteella, ja on olennaista, että tämä tyyli ja tunnelma istuu myös teidän näkemykseenne. Paras match syntyy yleensä silloin, kun asiakas on oivaltanut, miksi haluaa juuri minut kuvaajakseen. Ilman muuta kuuntelen silti myös toiveitanne kuvauksen suhteen!

Vaikka pidän väreistä, käsittelen mielellään osan kuvista mustavalkoisiksi, tyypillisesti noin 15–25% kononaismäärästä. Kuvaan digitaalisena kattavalla Canonin ammattilaiskalustolla, ja myös käsisalamalaitteet kulkevat mukanani efektien ja pimeämpien iltojen varalta.

MITÄ HÄÄKUVAUKSEEN KUULUU?

Kuvauksen sisältö riippuu valitsemastanne tuntimäärästä ja siitä, mitä osaa haluatte painottaa. Koko päivän kuvauksissa taltioiduksi saadaan tunnelmat kihelmöivistä aamun valmistautumisista tanssilattian killerimooveihin. Iso painoarvo on vihkiseremonialla, joka on aina niin tunteikas, pidettiin se sitten kirkossa tai kallion laella. Kuvauksen keston voi valita 8 ja 12 tunnin väliltä. Pelkkä vihkiminen potrettiekuvien kera mahtuu 2-3 tuntiin.

Useimmiten morsiusparin potrettien kuvaaminen ujutetaan hääpäivän sisään. Sopiva miljöö päätetään yhdessä toiveidenne, aikataulujen ja välimatkojen kehyksessä. Pääkaupunkiseudulla käyn aina tutustumassa kuvausympäristöön etukäteen.

Toimitettavien kuvien määrä riippuu jonkin verran kuvausympäristöstä ja olosuhteista sekä juhlien luonteesta. Valitsen puolestanne parhaat kuvat, jotka kertovat päivän tarinaa luontevasti ja esteettisesti. Suuntaa-antavana kuvamääränä voidaan pitää noin 50 editoitua kuvaa kuvaustuntia kohden.

Pidän jokaisen parini kanssa vähintään yhden tapaamisen, livenä mikäli välimatka on kohtuullinen, jotta pääsen kuulemaan ideoitanne ja toiveitanne sekä antamaan omat vinkkini jouhevaan hääpäivään kuvauksen näkökulmasta. Tätäkin tärkeämpää on mielestäni päästä tutustumaan toisiimme etukäteen, rakentamaan luottamusta ja hyvää fiilistä. Näin hääpäivä on edes piirun verran vähemmän jännittävä, kun teidän ei tarvitse hypätä aivan ventovieraan huomaan.

HINNASTO

Kuvauspaketit sovitaan asiakkaan tarpeiden mukaan ja hinnat pohjautuvat kuvauksen tuntimäärään. Ota yhteyttä, niin lasken teille tarjouksen saatuani lisätietoja. Kuumimpaan sesonkiaikaan toukokuusta syyskuun loppuun kuvaan lauantaisin ainoastaan 8 tunnin tai sitä pidempiä dokumentaarisia kuvauksia. Muille päiville lyhyemmätkin setit ovat tervetulleita.

Dokumentaarisen hääkuvauksen minulta varanneille tarjoan potretit erillisenä päivänä (ei kesälauantaisin) tai parikuvaukset (kihla/save the date/vuosipäivä) -30% hintaan.

Kotini on Helsingissä ja logistisista syistä toimin pääasiassa Etelä-Suomen alueella. Jos juhlitte tai aiotte peräti karata naimisiin kauempana, kannattaa ilman muuta kuitenkin kysäistä, miltä kalenterini näyttää.

Matkakulut sisältyvät kuvausten hintaan HSL:n ABC-vyöhykkeillä. Muihin kohteisiin lisätään matkojen hinta joko julkisilla yhteyksillä tai kilometrikorvaukset 0,50€/km autoon turvauduttaessa.

Kaikki hinnat sisältävät 24% arvonlisäveroa.

Esimerkkejä kuvauspaketeista. Kerro teistä yhteydenottolomakkeella, niin lähetän paluupostina hinnastoni. Vuoden 2024 varauskalenteri tällä hetkellä auki.
Dokumentaarinen hääkuvaus
alkaen 2 600€
Hääpotrettikuvaus
alkaen 650€
Parikuvaus
alkaen 450€

Uusimmat ruudut


Instagramissa

STALKKAAMAAN

error: Content is protected !!